Persoonlijke ervaringen: hypnotherapie

Jet:
Mijn bevalling heb ik als het mooiste moment in mijn leven mogen ervaren!
Ik heb enkele maanden voor de uitgerekende datum kennis gemaakt met hypnosetechnieken, en ben deze regelmatig gaan oefenen. Ik had van te voren hiermee een  duidelijk beeld voor ogen van hoe ik mijn bevalling zou willen beleven en ook de uren ervoor.
Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik eigenlijk grote angst had, niet goed met de pijn van een bevalling te kunnen omgaan.
Op de dag dat mijn kindje geboren is, merkte ik al gauw dat er wat stond te gebeuren maar was ondanks dat al wonderbaarlijk rustig. Heb nog van alles gedaan die dag, precies zoals ik het me had voorgesteld.
Toen de verloskundige kwam om te controleren was het kindje al helemaal klaar om te komen en dat verraste me aangezien ik de uren daarvoor me zo goed had gered, zonder enige spanning of angst of moeite.
Tijdens de bevalling zelf was ik heel rustig en concentreerde me zeer goed op de ademhaling en het feit dat de kleine eruit moet, dus focus naar onderen. Alles leek vanzelf te gaan, alles wat ik moest doen en hoe en wanneer. Tussen de laatste persweeŽn heb ik mezelf nog betrapt op de gedachte; 'dit valt eigenlijk best mee'.. (ongelooflijk toch?)
Het duurde niet lang voor mijn kindje geboren was en de verloskundige ook nog een opmerking maakte dat het leek alsof ik al 10 kinderen gekregen had. 
Na de bevalling was mijn eerste gedachte; 'dit doe ik morgen zo weer'
En dat blijf ik ongelooflijk vinden, dat ik voor een gebeurtenis waarvoor ik zo angstig ben geweest, waarvoor ik zwanger worden ook continu wilde uitstellen. Dat ik dat nu als mooiste herinnering heb van alles wat ik ooit heb meegemaakt!